Opcje drukowania:

brukselka z pistacjami

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania10 minutCzas gotowania20 minutCzas całkowity30 minut

 170 g brukselki
 ½ jabłka
 1 garść pistacji
 1 łyżeczka oliwy
 sól, pieprz
1

Brukselkę pokrój na połówki lub ćwiartki i wymieszaj z oliwą i przyprawami.

2

Piecz 20 minut w 180 st. C lub w wersji bez piekarnika wrzuć na rozgrzany olej, podduś około 15 minut bez przykrycia aż zmięknie.

3

Kwaśne jabłko umyj i pokrój w kostkę wraz ze skórką.

4

Pistacje obierz ze skorupki (nie podjadaj, bo będzie to trwało wieczność).

5

Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie ze sobą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 1


Ilość na porcję
Kalorie 271
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 15g24%
Cholesterol 0mg
Węglowodany 16.6g6%

Błonnik 12g48%
Białko 12g24%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.