Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Mąki przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz posiekanymi orzechami.
Olej lub masło rozpuść i przestudź.
Białka jaj (można dać całe jaja) ubij na sztywno dodając w międzyczasie cukier.
Daktyle posiekaj drobno.
Banany rozgnieć widelcem dodając do nich posiekane daktyle.
Do bananów z daktylami dodaj mąkę, lekko wymieszaj i dodaj pianę z białek. wymieszaj dolewając powoli roztopiony tłuszcz.
Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. C - piecz przez godzinę (do suchego patyczka).
Wystudź przed krojeniem.
Wielkość porcji 1
Porcje 12
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.