Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, paprykę (po usunięciu gniazda nasiennego) w paski.
Z jarmużu usuwamy twarde nerwy, liście rwiemy na kawałki.
Na dnie dużego garnka rozgrzewamy olej, dodajemy utarte w moździerzu nasiona kuminu oraz czarnej gorczycy i przykrywamy garnek pokrywką (przyprawy będą strzelać).
Po minucie dodajemy posiekaną drobno papryczkę chilli i kolendrę. Dorzucamy posiekaną cebulę, mieszamy i smażymy 2-3 minuty (aż cebula się lekko zeszkli).
Następnie dodajemy ziemniaki, dokładnie mieszamy, smażymy kolejne 8-10 minut.
Dodajemy paprykę i jarmuż, mieszamy, wlewamy 1,5 szklanki wody.
Przykrywamy garnek, dusimy 10 minut – aż ziemniaki będą miękkie.
Dolewamy mleko kokosowe, dodajemy orzechy, mieszamy, gotujemy na dużym ogniu przez 3-5 minut, aż curry zgęstnieje.
Solimy do smaku i zjadamy gorące.