Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Dynię obierz i pokrój w kostkę.
Mięso oczyść i pokrój w kostkę. Dopraw do smaku (solą, pieprzem, chilli, kurkumą lub innymi ziołami) Odstaw na bok, jeśli na kilka godzin (cała noc), to do lodówki. Jeśli tylko na kilka – kilkanaście minut, to na blat kuchenny.
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój. Cebulę posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę razem z papryką. Smaż ok. 2 minut, następnie przesuń warzywa na bok i włóż mięso indyka, obsmażaj po ok. 2 minuty z każdej strony. Na koniec dorzuć dynię pokrojoną w kostkę i energicznie zamieszaj całość. Smaż chwile.
Następnie wlewaj powoli do garnka około 50 – 100 ml wody lub bulionu, doprowadź do wrzenia i dolej mleko kokosowe. Zagotuj i dopraw do smaku. Duś całość jeszcze 5 minut minuty.
Najlepiej smakuje z ryżem basmati.
Porcje 2
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.