Opcje drukowania:

jesienne leczo z bakłażanem

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania20 minutCzas gotowania20 minutCzas całkowity40 minut

 1 duży bakłażan
 800 g dyni
 4 bulwy topinambura
 1 papryka
 ½ kg pomidorów
 1 cebula
 2 łyżki stołowe oliwy lub oleju do smażenia
 majeranek, chilli, pieprz, sól, ziarna kolendry
 natka pietruszki do posypania
1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oliwie, dorzuć pokrojoną drobno paprykę oraz przyprawy, duś kilka minut pod przykryciem.

2

W tym czasie podsmaż na suchej patelni pokrojonego w mniejsze kawałki bakłażana, obierz i pokrój w kostkę dynię oraz topinambura.

3

Dorzuć warzywa do cebuli i papryki. Zamieszaj dokładnie i jeśli to konieczne podlej wodą.

4

Duś pod przykryciem ok. 10 minut.

5

Pod koniec dodaj do potrawy pomidory pokrojone w ósemki. Duś jeszcze kilka minut, aż pomidory się rozpadną.

6

Dopraw do smaku i posyp danie posiekaną natką pietruszki.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.