Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Jajka i cukier ubij na gęstą masę.
Do ubitej masy jajecznej dodaj przesiane mąki, drożdże i wodę.
Wymieszaj dokładnie całość i dodaj całe migdały oraz (ewentualnie posiekaną czekoladę).
Ponownie wymieszaj całość i uformuj z ciasta uformować dwa podłużne wałki.
Przełóż wałki ciasta na blachę wyłożoną papierem i piecz około 25 minut w temp. 180 st. C.
Po tym czasie pokrój po skosie na małe kawałki bardzo ostrym nożem.
Rozłóż ciasteczka na blaszce i piecz jeszcze 5 - 10 minut.
Wyłącz piekarnik i przestudź ciastka.
Przechowuj ciastka szczelnie zamknięte, aby nie zawilgotniały.