lekkostrawny koktajl z dynią

 0,50 szklanki purre z dyni
 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z jabłek ja miałam z domieszką soku z winogron, czyli tzw. przegląd z działki
 1 banan
 2-3 łyżki mlekau mnie kokoswe, ale może być inne roślinne albo krowie, jeśli pijesz
 pyłek pszczeli lub łyżka miodu
 1 łyżeczka cynamonu
 1 plaster imbiru

1

Produkcją puree najlepiej zająć się wcześniej. Aby je otrzymać należy dynię pokroić na mniejsze części i oczyścić z pestek, następnie zapiekać ją około godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tak przygotowaną dynię obrać ze skórki (wtedy najłatwiej wyjąć miąższ łyżką) i zmiksować w blenderze.

2

Wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj chwilę na gładką masę.

3

Przelej do wysokiej szklanki i delektuj się smakiem.