komosa ryżowa z warzywami

 50 g komosy ryżowej
 1 ząbek czosnkupomiń w wersji lekkostrawnej
 ½ cukinii
 1 mała marchewka
 ¼ cebulipomiń w wersji lekkostrawnej
 1 łyżki stołowe oliwy
 1 łyżeczka natki pietruszki
 sól, chilli, pieprz, ulubione ziołapomiń chilli w wersji lekkostrawnej

1

Komosę przepłucz zimną wodą i ugotuj do miękkości.

2

Cebulę drobno pokrój i podsmaż na łyżce oliwy, dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę, cukinię, posiekany czosnek (paprykę, selera, pora, szparagi – co tylko masz w lodówce).

3

Duś całość kilka minut aż warzywa zmiękną, dopraw chilli, pieprzem, ziołami i dodaj ugotowaną komosę.

4

Wymieszaj dokładnie i podawaj gorące.

5

Całość posyp posiekaną pietruszką, koperkiem lub podprażonymi pestkami dyni