Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Nasiona słonecznika upraż na suchej patelni.
Buraki zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, cebulę drobno posiekaj, szpinak pokrój na mniejsze części, czosnek przepuść przez praskę.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj w dużej misce, dopraw do smaku.
Formuj okrągłe kotlety i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 30 minut - w połowie przełóż kotlety na drugą stronę, aby równomiernie się przypiekły.
W wersji nie wegańskiej zamiast nasion lnu/chia możesz użyć 1 jaja.
kotlety są bardzo smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło
zrezygnuj z cebuli i dorzuć do masy łyżkę ostropestu, jeśli chcesz poprawić pracę wątroby
Wielkość porcji 1 sztuka
Porcje 14
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.