Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Pieczarki, cebulę oraz czosnek drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej olej lub oliwę i podsmaż pieczarki z cebulą oraz czosnkiem - smaż kilka minut ciągle mieszając. Następnie wystudź.
Do masy dodaj pozostałe składniki - płatki owsiane (można lekko zmiksować), bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, starty ser oraz przyprawy i 2 jajka. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
Wstaw masę do lodówki na przynajmniej 2 godziny, aby się przegryzła (ja trzymałam całą noc).
Z masy ulep małe kulki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 190 st. C
Wielkość porcji 1 kotlet
Porcje 13
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.