makaron razowy ze szparagami

 70 g makaronu razowegomożna zamienić na swój ulubiony
 6 szparagówzawsze można dać więcej
 mały kawałek bakłażana lub cukinii
 1 łyżka startego sera parmezanlub innego dojrzewającego twardego sera LUB w wersji bez nabiału płatki drożdżowe
 1 łyżka oliwylub oleju
 1 ząbek czosnku
 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
 można dodać suszone pomidory

1

Czosnek posiekaj i podsmaż na oliwie.

2

Dodaj do czosnku pokrojonego w pół-plastry bakłażana. Podsmaż z obu stron.

3

Na patelnię dorzuć szparagi - odłam zdrewniałe końcówki i pozostałą część pokrój drobno.

4

Smaż warzywa na patelni mieszając, aby się nie przypaliły.

5

Dopraw do smaku solą i pieprzem i dorzuć ugotowany al dente makaron.

6

Już na talerzu wymieszaj makaron z posiekaną natką pietruszki i startym serem.