Opcje drukowania:

owsianka z warzywami

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania10 minutCzas gotowania10 minutCzas całkowity20 minut

 60 g płatków owsianychbłyskawiczne w wersji lekkostrawnej
 35 g paprykibez skóry w wersji lekkostrawnej
 30 g cukinii
 30 g marchewki
 10 g kiełków lucerny
 1 łyżki stołowe pędów bambusa
 1 łyżki stołowe oliwy
 1 łyżki stołowe sezamu
1

Na rozgrzaną patelnię wlej odrobinę oleju rzepakowego lub oliwy, dorzucić pokrojone drobno warzywa (zaczynając od najtwardszych), po chwili dodaj przyprawy.

2

Smaż mniej więcej 2 minuty mieszając od czasu do czasu, a następnie dorzucić płatki owsiane.
W wersji lekkostrawnej dodaj płatki namoczone w wodzie przez noc.

3

Całość podlej wodą (około 3/4 szklanki). Przykryj patelnię, zmniejsz gaz i gotuj ok. 7 minut. W razie konieczności dodaj więcej wody.

4

Gotowy posiłek posyp sezamem lub posiekanymi orzechami oraz natką pietruszki lub kiełkami.

Wartość odżywcza

Ilość na porcję
Kalorie 410
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 21g33%
Węglowodany 41g14%

Błonnik 7.4g30%
Białko 11.4g23%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.