Opcje drukowania:

pasta kanapkowa z twarogu i buraków

Porcje478 Porcja

 200 g sera twarogowego(1 kostka)
 1 upieczony duży buraklub dwa mniejsze
 1 łyżka jogurtu
 sól, pieprz, chrzan, czarnuszka, natka pietruszki
1

Upiecz buraki - 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C

2

Ostudź buraki i obierz je.

3

Do blendera włóż pokrojone buraki, ser twarogowy oraz 1 łyżkę jogurtu i przyprawy: odrobinę soli i pieprz, ew. chrzan.

4

Zmiksuj wszystko na gładką masę.

5

Wstaw masę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 0


Ilość na porcję
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 2.5g4%
Cholesterol 8.5mg3%
Węglowodany 3.9g2%

Błonnik 0.6g3%
Białko 9.8g20%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.