Opcje drukowania:

pasta z czerwonej fasoli

Porcje6 PorcjaCzas przygotowania5 minutCzas gotowania5 minutCzas całkowity10 minut

 1 puszka czerwonej fasoli (240 g ugotowanej)
 1 łyżki stołowe oleju o delikatnym smaku
 sól, pieprz, chilli i/lub słodka papryka
 opcjonalnie podsmażona cebula i czosnek
1

Fa­so­lę od­są­cz i przepłucz pod bieżącą wodą, przełóż do na­czy­nia blen­de­ra – wlej olej (2-3 łyżki) oraz dodaj przyprawy.

2

Zmiksuj wszystko na gładką masę i… gotowe!

3

Jak masz więcej czasu możesz dodać posiekaną i podsmażoną cebulę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1 łyżka

Porcje 6


Ilość na porcję
Kalorie 62.3
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 3.5g6%
Cholesterol 1mg1%
Węglowodany 5.5g2%

Błonnik 1.7g7%
Białko 2.1g5%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.