pasta kanapkowa z pieczonego bakłażana

 2 bakłażany
 1 czerwona papryka
 3 ząbki czosnkupomiń w wersji lekkostarwnej
 0,50 cebulipomiń w wersji lekkostarwnej
 2 łyżki stołowe oliwy

1

bakłażany umyj, nakłuj widelcem i włóż razem z papryką do piekarnika nagrzanego do 180 st. C piecz około 30 minut

2

w czasie, gdy warzywa się pieką posiekaj i podsmaż na oliwie cebulę oraz czosnek

3

warzywa z piekarnika przestudź, z papryki usuń skórę, jeśli skórka na bakłażanie się przypaliła usuń ten fragment

4

bakłażany pokrój na mniejsze kawałki, z papryki usuń gniazdo nasienne

5

wszystkie składniki zmiksuj w blenderze (nie musi być bardzo dokładnie)

6

dopraw do smaku i włóż do lodówki, aby smaki się przegryzły