Opcje drukowania:

zielone pesto na obiad

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania10 minutCzas całkowity10 minut

 3 garście rukoli
 3 łyżki stołowe pestek dyni
  szklanka dobrej jakości oleju
 czosnek, świeżo zmielony pieprz, sól
 płatki drożdżowe lub ew. ser cheddar lub parmezan
1

Rukolę umyj i osusz, pestki dyni można podprażyć – będą wyrazistsze w smaku.

2

Czosnek obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Jeśli używasz ser – zetrzyj go na tarce.

3

Wszystkie składniki umieść w blenderze i zmiksuj zostawiając małe drobinki – chrupiące cząstki pestek dyni lub mniejsze kawałki rukoli.

4

Dopraw do smaku solą i pieprzem.

5

Wymieszaj z gorącym makaronem, posmaruj naleśniki lub kanapki albo przełóż do foremki do pieczenia muffin i zamroź na później.

6

W lodówce można przechowywać zalane od góry oliwą/olejem.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.