zielona sałatka z kaszą bulgur

 150 g suchej kaszy bulgur (komosy lub kuskus)
 200 g mrożonego lub świeżego groszkupomiń w wersji lekkostrawnej
 30 g liści jarmużuużyj szpinaku w wersji lekkostrawnej
 1 awokado
 ½ długiego ogórkaobierz ze skórki pomiń w wersji lekkostrawnej
 2 łyżki stołowe oliwy
 sól, pieprz, ew. suszone pomidory z czarnuszką (przyprawa)wyłącznie sól w wersji lekkostrawnej

1

Kaszę ugotuj w lekko osolonej wodzie i odstaw do ostudzenia.

2

Jarmuż umyj i oberwij liście, wrzuć na patelnię i duś chwilę na oliwie aż liście zwiędną. Ostudź, a następnie posiekaj drobno.

3

Awokado obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

4

Ogórka umyj i pokrój.

5

Groszek ugotuj w osolonej wodzie - przestudź.

6

Wymieszaj wszystkie składniki wymieszaj dokładnie w misce doprawiają do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i mixem suszonych pomidorów z czarnuszką (doskonale się komponuje).

7

Wstaw sałatkę do lodówki, aby się przegryzła.