sałatka z kaszy pęczak

 60 g kaszy jęczmiennej pęczakjęczmienna łamana lub kuskus w wersji lekkostrawnej
 ½ dojrzałe awokado
 0,50 długiego ogórkaobrany ze skórki w wersji lekkostrawnej
 2 łyżki stołowe posiekanego koperku
 1 łyżki stołowe oliwy
 5 kropli octu balsamicznego
 5 kropli soku z cytryny

1

Kaszę opłucz i ugotuj do miękkości.

2

Awokado obierz i wyjmij pestkę, pokrój na mniejsze kawałki.

3

Ogórka umyj dokładnie (jeśli to konieczne - obierz) i także pokrój.

4

Koperek posiekaj.

5

Zrób sos z oliwy wymieszanej z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

6

Wszystkie składniki sałatki połącz z sosem.

7

i tyle - mówiłam, że sałatka jest prosta, smacznego :)