sałatka z sosem z awokado

sałatka
 240 g czarnej fasoli (puszka)
 ½ czerwonej papryki
 ½ żółtej papryki
 140 g kukurydzy (mała puszka)
 1 mała czerwona cebula
 2 laski selera naciowego
 ½ opakowania dowolnego mixu sałat
sos z awokado
 1 duże awokado
 2 łyżki stołowe oliwy
 pieprz, sól ziołowa, czosnek świeży lub granulowany

sałatka
1

Pokrój w kostkę papryki oraz selera naciowego.

2

Posiekaj drobno cebulę.

3

Odsącz z zalewy fasolę oraz kukurydzę.

4

Umyj i odsącz dowolną sałatę lub ulubiony mix sałat.

5

Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce.

sos z awokado
6

Awokado obierz, wyjmij pestkę i wrzuć do blendera.

7

Zmiksuj dokładnie razem z oliwą i przyprawami.

8

Połącz sos z warzywami.