Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Jeśli używasz kaszę półekspandowaną – zalej ją gorącym mlekiem (ja użyłam napoju migdałowego) na wysokość ok. 2 cm powyżej poziomu kaszy. Zamieszaj i przykryj – odstaw na 10 minut.
Zwykłą kaszę ugotuj do miękkości wg instrukcji na opakowaniu – danie będzie na słodko, więc najlepiej w mleku lub napoju roślinnym.
Śliwki w czekoladzie: herbatę zagotuj z dodatkiem przypraw korzennych i odstaw na kwadrans.
Śliwki umyj i pokrój drobno – wrzuć na patelnię i zalej korzenną herbatą. Duś na patelni około 10-15 minut mieszając od czasu do czasu.
Pod koniec dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. Odparuj, jeśli są zbyt rzadkie.
Miękką kaszę przełóż do miseczki i przykryj czeko-śliwką.
Całość posyp posiekanymi orzechami.
Do tego dania pasuje też kasza orkiszowa oraz jaglana.