Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Jeśli korzystasz z suchych ziaren fasoli namocz je na noc, następnego dnia wylej wodę i zalej świeżą (wody powinno być około 2 cm ponad poziom fasoli) – gotuj do miękkości soląc pod koniec gotowania.
Jeśli korzystasz z fasoli z puszki wypłucz ją dokładnie na sitku pod bieżącą wodą.
Posiekaj drobno cebulę i podsmaż ją na oliwie lub oleju – może lekko zbrązowieć. W połowie smażenia cebuli dorzuć umyte i pokrojone w kostkę jabłko. Duś razem kilka minut często mieszając. Pod koniec dodaj majeranek.
Ugotowaną fasolę zmiksuj w blenderze na gładką masę dolewając w razie konieczności nieco zimnej wody oraz dodając przyprawy – sól, pieprz, odrobinę sosu sojowego.
Do zmiksowanej fasoli dodaj cebulę z jabłkiem. Wymieszaj, tylko do połączenia składników. Fajnie jest jak w paście są wyczuwalne kawałki cebuli i jabłka, więc raczej nie miksuj już w blenderze całości.
Dopraw do smaku, jeśli to konieczne i wstaw do lodówki, aby pasta się przegryzła.
Wielkość porcji wartość odżywcza całości
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.