Opcje drukowania:

zupa krem z pomidorów

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania10 minutCzas gotowania15 minutCzas całkowity25 minut

 500 g pomidorów
 1 mała cebulapomiń w wersji lekkostrawnej
 500 ml domowego bulionu
 5 suszonych pomidorówpomiń w wersji lekkostrawnej
 2 ząbki czosnkupomiń w wersji lekkostrawnej
1

Cebulę posiekaj i podsmaż w garnku na oliwie, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, smaż chwilę, a następnie wlej pomidory z puszki oraz pokrojone w paseczki suszone pomidory.

2

Smaż aż sos lekko zgęstnieje. Następnie wlej do garnka bulion.

3

Doprowadź do wrzenia, dopraw do smaku np. domową kostką rosołową i gotuj ok. 15 minut. Pod koniec zmiksuj całość na gładki krem.

4

Podawaj z grzankami, kaszą, ekspandowanymi ziarnami zbóż, podprażonymi pestkami dyni oraz obowiązkowo z „czymś zielonym” – z koperkiem, natką pietruszki lub szczypiorkiem.

Wartość odżywcza

Ilość na porcję
Kalorie 146
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 6.4g10%
Węglowodany 16.3g6%

Błonnik 6.8g28%
Białko 4.7g10%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.