Opcje drukowania:

ciasteczka dyniowe bez glutenu

Porcje

 ½ szklanki pestek dyni
 ½ szklanki pestek słonecznika
 2 łyżki oleju kokosowegolub masła w wersji nie wegańskiej
 ½ szklanki maki ryżowej
 3 łyżki mąki ziemniaczanej
 1 łyżka proszku do pieczenia
 5 łyżek mleka lub napoju roślinnego
1

Pestki upraż na suchej patelni i zmiel na proszek.

2

Dorzuć pozostałe suche składniki i wymieszaj.

3

Dodaj roztopiony olej oraz stopniowo wlewaj mleko ugniatając ciasto.

4

Lep z ciasta kulki i spłaszczaj je dłonią.

5

Ułóż ciastka na blasze do pieczenia i piecz około 20 minut w 180 st. C.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 114
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 6.3g10%
Węglowodany 11.7g4%

Błonnik 0.6g3%
Białko 2.4g5%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.