Opcje drukowania:

ciasto na białkach – super light

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania15 minutCzas gotowania1 godzinaCzas całkowity1 godzina 15 minut

 10 białek jaj
 250 g mąki (orkiszowej, owsianej, pszennej)
 5 łyżek cukru (albo mniej - zaleznie od ilości owoców suszonych)
 bakalie (orzechy, suszone owoce, ziarna konopi, sezam i in.)
1

Ubij pianę z jaj i wmieszaj do niej cukier.

2

Następnie dodaj przesianą mąkę oraz posiekane bakalie i orzechy.

3

Wymieszaj delikatnie łyżką i przelej do foremki wyłożonej papierem.

4

Piecz godzinę w piekarniku nagrzanym do 160 st. C.

uwaga,
5

Jeśli Twój mix bakali jest z przewagą słodkich owoców suszonych spokojnie zrezygnuj z cukru.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.