Opcje drukowania:

czekoladowe ciastka bez cukru

Porcje25 PorcjaCzas przygotowania20 minut

 130 g mąki pszennej (lub orkiszowej jasnej)
 100 g mąki graham (lub pszennej pełnoziarnistej)
 2 jajka
 100 g masła
 1 tabliczka gorzkiej czekolady
 1 garść suszonych daktyli
 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 70 g kakao
1

Daktyle posiekaj drobno.

2

Masło razem z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej.

3

Przestudź i połącz z pozostałymi składnikami - posiekanymi daktylami, obiema mąkami, proszkiem do pieczenia i kakao.

4

Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, aby masa trochę stężała.

5

Następnie z masy lep kulki i kładź na blaszce rozpłaszczając je dłonią.

6

Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 95
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 5.3g9%
Cholesterol 26mg9%
Węglowodany 9g3%

Błonnik 0.7g3%
Białko 2g4%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.