Opcje drukowania:

domowa nutella – przepis dietetyka

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania20 minut

 1 szklanka migdałów
 1 szklanka daktyli
 1 szklanka napoju roślinnego
 4 łyżki stołowe kakao
1

Migdały upraż na patelni.

2

Daktyle namocz w napoju roślinnym (wydryluj wcześniej, jeśli używasz daktyli z pestkami).

3

Dorzuć kakao i zmiksuj wszystko razem w blenderze na gładką masę.

Wartość odżywcza

Ilość na porcję
Kalorie 74
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 4.9g8%

Kwasy tłuszczowe nasycone 0.8g4%
Cholesterol 0mg
Węglowodany 6.7g3%

Błonnik 1.6g7%
Białko 2.3g5%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.