Opcje drukowania:

zupa dyniowa z pomidorami

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania15 minut

 500 g dyni
 400 g pomidorów
 1 łyżka oliwy
 300 ml bulionu
 2 ząbki czosnkupomiń w wersji lekkostarwnej
 chilli, sól, pieprzw wersji lekkostarwnej wyłącznie sól i zioła
1

Dynię obierz ze skórki, usuń nasiona, miąższ pokrój w kostkę, czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki.

2

W większym garnku rozgrzej oliwę i zeszklij czosnek dodając po chwili dynię, dopraw odrobiną soli i pieprzu oraz dodaj chilli - tyle ile uważasz za słuszne. Smaż całość często mieszając.

3

Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w ósemki pomidory (lub puszkę pelati) - podduś chwilę, a następnie wlej bulion, przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 10 minut.

4

Zupę zmiksuj w blenderze i podaj z uprażonymi na suchej patelni nasionami dyni oraz grzankami.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.