Opcje drukowania:

bezglutenowe gofry dyniowe

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania15 minutCzas gotowania30 minutCzas całkowity45 minut

gofry dyniowe

 250 g surowej obranej dyni
 50 g mąki z ciecierzycy
 50 g mąki ziemniaczanej
 100 g mąki kukurydzianej
 200 ml mleka lub napoju roślinnego
 10 g proszku do pieczenia
 10 g oleju lub oliwy
 2 łyżki soku z cytryny
 sól
1

Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze.

2

Nakładaj łyżkę ciasta na dobrze rozgrzaną gofrownicę i smaż do zarumienienia.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 8

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 115
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 2.4g4%
Węglowodany 19.7g7%

Błonnik 2.5g10%
Białko 2.7g6%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.