Opcje drukowania:

domowa granola dyniowa

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania30 minut

 1 szklanka płatków owsianych
 1 garść orzechów
 2 łyżki miodu lub melasy
 3 łyżki puree dyniowego
 imbir, cynamon, kardamon, gałka muszkatołowa
 opcjonalnie rodzynki, daktyle, figi
1

Wymieszaj płatki owsiane z posiekanymi orzechami oraz przyprawami oraz ew. drobno pokrojonymi suszonymi owocami.

2

Oddzielnie wymieszaj puree dyniowe z miodem.

3

Bardzo dokładnie połącz płatki z posłodzonym puree (najlepiej ręką).

4

Wysyp płatki na blachę do pieczenia wyłożoną papierem.

5

Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C kilka razy mieszając, aby nic się nie przypaliło.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 3

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 300.1
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 11.8g19%
Węglowodany 39.1g14%

Błonnik 4.5g18%
Białko 7.2g15%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.