Opcje drukowania:

leczo z dynią i soczewicą

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania15 minutCzas gotowania35 minutCzas całkowity50 minut

 300 g dyni
 400 g pomidorów (przecier, 2 puszki lub w sezonie świeże)
 40 g pomidorów (przecier, 2 puszki lub w sezonie świeże)
 1 cebula
 2 ząbki czosnku
 1 batat lub 2 ziemniaki lub 3 topinambury (lub mix)
 1 łyżki stołowe oliwy
 ziele angielskie, pieprz, tymianek, ostra papryka, sól
1

Cebulę posiekaj i zrumień lekko na oleju dodając pod koniec obrany i posiekany czosnek.

2

Dynię i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę – ugotuj w niewielkiej ilości wody dodając w połowie gotowania wypłukane nasiona soczewicy.

3

Dodaj cebulę wraz z czosnkiem oraz zioła i duś całość około 20 minut.

4

Pod sam koniec dodaj pomidory.

5

Duś jeszcze kwadrans. Na końcu posól i dopraw do smaku.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.