Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Mięso pokrój w drobną kostkę (o bokach mniej więcej 2 cm), polej sosem sojowym i zasyp przyprawami – odstaw na pół godziny albo nawet na całą noc, jeśli robisz gulasz z wyprzedzeniem.
Następnie w dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż mięso ze wszystkich stron. Dodaj posiekaną cebulę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Smaż około 10 minut często mieszając aż cebula się zeszkli. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone pieczarki oraz groszek. Zamieszaj, podlej bulionem i duś około 45 – 60 minut. Selera naciowego dorzuć na sam koniec – na ostatnie kilka minut duszenia.
Dopraw gulasz do smaku, jeśli chcesz możesz zagęścić sos łyżeczką mąki rozrobionej w kilku łyżkach zimnej wody.
Podaj z kaszą lub makaronem i obowiązkową porcją świeżych warzyw.
Wielkość porcji 1
Porcje 1
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.