Opcje drukowania:

lekkostrawny koktajl z dynią

Porcje2 PorcjeCzas przygotowania5 minutCzas całkowity5 minut

 0,50 szklanki purre z dyni
 1 szklanka świeżo wyciśniętego soku z jabłek ja miałam z domieszką soku z winogron, czyli tzw. przegląd z działki
 1 banan
 2-3 łyżki mlekau mnie kokoswe, ale może być inne roślinne albo krowie, jeśli pijesz
 pyłek pszczeli lub łyżka miodu
 1 łyżeczka cynamonu
 1 plaster imbiru
1

Produkcją puree najlepiej zająć się wcześniej. Aby je otrzymać należy dynię pokroić na mniejsze części i oczyścić z pestek, następnie zapiekać ją około godziny w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Tak przygotowaną dynię obrać ze skórki (wtedy najłatwiej wyjąć miąższ łyżką) i zmiksować w blenderze.

2

Wszystkie składniki włóż do blendera i miksuj chwilę na gładką masę.

3

Przelej do wysokiej szklanki i delektuj się smakiem.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 170
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 5g8%
Węglowodany 33g11%

Błonnik 4g16%
Białko 2g4%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.