Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Na łyżce oleju podduś posiekaną cebulę oraz pokrojoną w paski paprykę, po 2-3 minutach dodaj rozdrobniony czosnek i pokrojone w kostki ziemniaki – smaż chwilę.
Jeśli robisz leczo z mięsem dodaj dobrej jakości podsuszaną kiełbasę właśnie teraz.
Następnie dorzuć pokrojoną na mniejsze części fasolkę szparagową oraz cukinię pokrojoną w kostkę (młodą ze skórką, starsze egzemplarze z twardą skórą obierz), dolej pół szklanki wody oraz dorzuć przyprawy.
Duś pod przykryciem aż ziemniaki i fasolka będą miękkie (około 10 minut).
Pod koniec dodaj obrane ze skórki i pokrojone w ósemki pomidory lub puszkę pomidorów pelati. Duś kolejne 10 – 15 minut.
Dopraw do smaku i zjadaj gorące posypane świeżym koperkiem lub natką pietruszki.
Porcje 0
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.