Opcje drukowania:

młoda kapusta przepis z papryką

Porcje1 PorcjaCzas przygotowania45 minut

 1 mała młoda kapusta
 3 papryki
 3 łyżki oleju
 1 cebula
 5 pomidorów
 3 łyżeczki słodkiej papryki
 1 łyżeczka wędzonej papryki
 1 łyżeczka pieprzu cayenne
 sól, pieprz
1

Cebulę posiekać w piórka, paprykę pokroić w grubą kostkę.

2

Na dnie dużego i szerokiego garnka rozgrzać olej, dodać pokrojone warzywa i smażyć kilka minut aż papryka zmięknie.

3

W tym czasie posiekać kapustę i dodawać stopniowo do podsmażonych warzyw.

4

Doprawić słodką, ostrą i wędzoną papryką, wymieszać i dusić kolejne 20 - 30 minut.

5

Na sam koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidory (lub puszkę pomidorów pelati), dodać sól, pieprz i gotować ostatnie 10 minut.

6

Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i obficie posypana świeżym koperkiem.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.