Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Rabarbar pokrój w kostkę.
Przesiej do miski mąkę (możesz zamienić mąkę owsianą na inną np. orkiszową lub pszenną) i wymieszaj ją z płatkami owsianymi (lub otrębami), proszkiem do pieczenia, cukrem, skórką otartą z cytryny oraz odrobiną soli.
W oddzielnym naczyniu zmiksuj masło klarowane, dodając do niego jajko i kefir. Połącz zawartość obu misek, dodaj pokrojone drobno owoce (u mnie rabarbar i jabłko, ale można użyć truskawek, borówek, gruszki czy malin) i delikatnie wymieszaj.
Foremki do muffinek wyłóż papilotkami i napełnij je do 2/3 wysokości (będą rosły!). Upiecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez około 20 – 25 minut (do uzyskania orzechowego koloru).
Wystudź przed jedzeniem.
0 porcje