Opcje drukowania:

pasta kanapkowa z pieczonego bakłażana

Porcje4 Porcje

 2 bakłażany
 1 czerwona papryka
 3 ząbki czosnkupomiń w wersji lekkostarwnej
 0,50 cebulipomiń w wersji lekkostarwnej
 2 łyżki stołowe oliwy
1

bakłażany umyj, nakłuj widelcem i włóż razem z papryką do piekarnika nagrzanego do 180 st. C piecz około 30 minut

2

w czasie, gdy warzywa się pieką posiekaj i podsmaż na oliwie cebulę oraz czosnek

3

warzywa z piekarnika przestudź, z papryki usuń skórę, jeśli skórka na bakłażanie się przypaliła usuń ten fragment

4

bakłażany pokrój na mniejsze kawałki, z papryki usuń gniazdo nasienne

5

wszystkie składniki zmiksuj w blenderze (nie musi być bardzo dokładnie)

6

dopraw do smaku i włóż do lodówki, aby smaki się przegryzły

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 75
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 4g7%
Węglowodany 7.7g3%

Błonnik 4g16%
Białko 2.3g5%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.