Opcje drukowania:

pasztet z kalafiora

Porcje1 Porcja

pasztet warzywny

 1 kalafiorsame różyczki w wersji lekkostarwnej
 4 ziemniaki
 100 g suchej kaszy jaglanej
 ½ szklanka pestek dyni
 10 suszonych pomidorów (najlepiej z oleju)pomiń w wersji lekkostarwnej
 1 pęczek natki pietruszki
 2 ząbki czosnkupomiń w wersji lekkostarwnej
 sól, pieprz
1

Kalafiora podziel na różyczki i umyj dokładnie pod bieżącą wodą, ziemniaki obierz i pokrój na ćwiartki, następnie warzywa natrzyj olejem i wyłóż na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

2

Piecz około 30 minut w temp. 220 st. C, aż kalafior i ziemniaki będą miękkie.

3

W czasie, gdy warzywa się pieką ugotuj kaszę w lekko osolonej wodzie (zobacz jak ugotować kaszę jaglaną), umyj natkę pietruszki, upraż na suchej patelni pestki dyni oraz obierz czosnek.

4

Wszystkie składniki, wraz z upieczonymi warzywami zmiel w maszynce do mielenia lub przełóż do dużego naczynia i zmiksuj blenderem.

5

Dopraw do smaku i przełóż do foremki.

6

Piecz w temp. 200 st. C przez ok. 45 minut.

7

Wystudź dokładnie w blaszce przed pokrojeniem!

0
Twój koszyk
  • No products in the cart.