Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Pietruszki obierz i pokrój w grube plastry, wrzuć do garnka z oliwą.
Smaż na maleńkim ogniu kilka minut.
Po tym czasie dorzuć obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę oraz świeżo zmielony pieprz i szczyptę soli. Podduś chwilę mieszając, aby nic się nie przypaliło.
Zalej warzywa bulionem (bulionu powinno być tyle, aby zakrył warzywa – inaczej zupa będzie za rzadka).
Gotuj jeszcze 10 – 15 minut aż pietruszka zmięknie.
Dolej mleko lub napój roślinny i dopraw do smaku.
Zmiksuj na gładki krem.
Podaj z prażonymi pestkami lub grzankami i obowiązkowo posiekaną natką pietruszki.
Jeśli macie mniej pietruszek, to dorzućcie kawałek selera albo ziemniaka.