Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Buraki upiecz, wystudź i obierz, a następnei pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Kaszę pęczak ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie, uważając aby się nie rozkleiła. Następnie odstaw ją w chłodne miejsce do całkowitego wystudzenia.
Czosnek przepuść przez praskę i wymieszaj z oliwą.
W misce połącz wszystkie składniki i dopraw do smaku – solą, pieprzem, sokiem z cytryny lub octem balsamicznym.
rukolę można zamienić na posiekany drobno jarmuż, szpinak lub natkę pietruszki
do tej sałatki możesz także wykorzystać buraki marynowane
Wielkość porcji 150 g
Porcje 0
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.