Opcje drukowania:

sałatka z sosem z awokado

Porcje4 Porcje

sałatka
 240 g czarnej fasoli (puszka)
 ½ czerwonej papryki
 ½ żółtej papryki
 140 g kukurydzy (mała puszka)
 1 mała czerwona cebula
 2 laski selera naciowego
 ½ opakowania dowolnego mixu sałat
sos z awokado
 1 duże awokado
 2 łyżki stołowe oliwy
 pieprz, sól ziołowa, czosnek świeży lub granulowany
sałatka
1

Pokrój w kostkę papryki oraz selera naciowego.

2

Posiekaj drobno cebulę.

3

Odsącz z zalewy fasolę oraz kukurydzę.

4

Umyj i odsącz dowolną sałatę lub ulubiony mix sałat.

5

Wymieszaj wszystkie warzywa w dużej misce.

sos z awokado
6

Awokado obierz, wyjmij pestkę i wrzuć do blendera.

7

Zmiksuj dokładnie razem z oliwą i przyprawami.

8

Połącz sos z warzywami.

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 245 g

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 224
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 11.2g18%
Cholesterol 0mg
Węglowodany 18g6%

Błonnik 8.3g34%
Białko 6.4g13%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.