Opcje drukowania:

sałatka ze szparagami i serem bufala

Porcje1 Porcja

 4 sztuki szparagów
 1 duży pomidor
 3 orzechy włoskie
 kilka kropli oliwy
 100 g sera owczego bufalamoże być mozarella
1

Szparagi obgotuj krótko i pokrój w mniejsze kawałki.

2

Pomidora pokrój w kostkę lub w ósemki.

3

Ser porwij na mniejsze kawałki.

4

Orzechy posiekaj lub połam drobno.

5

Wymieszaj wszystko w naczyniu, polej odrobiną oliwy (można pominąć oliwę - ser sam w sobie jest dość tłusty).

Wartość odżywcza

Wielkość porcji 1

Porcje 0


Ilość na porcję
Kalorie 446
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 30g47%
Węglowodany 11g4%

Błonnik 4g16%
Białko 30g60%

* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.