Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Uwaga, zróbcie od razu podwójną porcję, ta cebula jest doskonałym dodatkiem do wielu dań – sałatek, kanapek, domowych burgerów itp.
Cebulę obieramy i dzielimy na ćwiartki lub ósemki lub kroimy w pióra, zalewamy wrzątkiem i gotujemy minutę. Następnie odlewamy wodę i hartujemy cebulę wrzucając ją do miski z lodowatą wodą. Zimną cebulę przekładamy do słoiczków i przygotowujemy marynatę.
W małym garnuszku gotujemy wodę z przyprawami – studzimy i do przestudzonej wody dodajemy miód i ocet.
Tak przygotowaną marynatą zalewamy cebulę. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum dobę. Spokojnie można nawet na tydzień czy dwa.
Jeśli śledzie są solone zalewamy je lodowatą wodą i moczymy 2 godziny.
Następnie śledzie kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do słoika. Zalewamy olejem wymieszanym z przyprawami. Dokładnie zakręcamy i odstawiamy na minimum 24 godziny.
Przed podaniem (można kilka godzin przed, ale nie jest to konieczne) odsączamy z zalewy śledzie i cebulę i łączymy oba składniki. Do dania można dodać pokrojonego w kostkę lub ósemki upieczonego w skórce ziemniaka i posiekane w paski lub kostkę jabłko.
0 porcje