Twój koszyk
- No products in the cart.
Razem:
0,00 zł
POPULARNE PRODUKTY
69,00 zł
21,99 zł
Zalej fasolę i kaszę pęczak zimną wodą i mocz do 12 godzin. Następnie odsącz na durszlaku i dobrze opłucz.
W wersji szybszej użyj fasoli z puszki, a kaszę pęczak zamień na jęczmienną łamaną.
Wrzuć do garnka pokrojone w kostkę warzywa: ziemniaki, selera, marchewkę; posiekaną cebulę i czosnek i podsmaż je chwilę na oliwie.
Dodaj do warzyw namoczoną kaszę i fasolę oraz przyprawy (bazylię, szałwię, rozmaryn i liść laurowy).
Zalej składniki wodą i doprowadź zupę do wrzenia i gotuj na małym ogniu minimum 1 godzinę, aż fasola i kasza będą miękkie.
Po tym czasie usuń gałązki rozmarynu i liście laurowe. Rozcieńcz zupę wodą, jeśli zrobiła się za gęsta.
Ta zupa bardzo dobrze się zamraża. W małych, zamkniętych pojemnikach możesz ją przechowywać w zamrażalniku nawet do 4 miesięcy.
Wielkość porcji 6
Porcje 0
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.