Szybkie, proste, smaczne, słodkie i... czekoladowe! A do tego bez cukru i mleka. Idealne do kawy!
To ciastka, o które pytaliście pod wpisem na Fb z moim pudełkiem śniadaniowym.
Oto i przepis.
smacznego 🙂
składniki
sposób wykonania
Daktyle posiekaj drobno.
Masło razem z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej.
Przestudź i połącz z pozostałymi składnikami - posiekanymi daktylami, obiema mąkami, proszkiem do pieczenia i kakao.
Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, aby masa trochę stężała.
Następnie z masy lep kulki i kładź na blaszce rozpłaszczając je dłonią.
Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.
Ingredients
Directions
Daktyle posiekaj drobno.
Masło razem z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej.
Przestudź i połącz z pozostałymi składnikami - posiekanymi daktylami, obiema mąkami, proszkiem do pieczenia i kakao.
Wymieszaj dokładnie i odstaw do lodówki, aby masa trochę stężała.
Następnie z masy lep kulki i kładź na blaszce rozpłaszczając je dłonią.
Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.