Owsianka to jedno z moich ulubionych śniadań! Wytrawna, słodka, na zimno albo gotowana, a w wolny dzień to nawet i z piekarnika – lekko chrupiąca!
Pomysłów na owsiankę są miliony! A co jeden to lepszy. To świetny posiłek na rozpoczęcie dnia. Owsianka jest tania, bardzo wartościowa, sycąca i… bardzo zdrowa!
Podzielcie się w komentarzu swoimi pomysłami na taki posiłek. A ja będę regularnie wrzucała pomysły na moje owsiankowe śniadania.
Coś innego, „dla odważnych”. Nie raz i nie dwa słyszałam w gabinecie okrzyk przerażenia „co to ma być? ja mam to jeść??” TAK, po prostu któregoś dnia spróbujcie!
składniki
sposób wykonania
Płatki owsiane zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Dodaj szczyptę soli i pieprz, gotuj około 1 minuty.
Awokado obierz i wyjmij pestkę, pokrój w kostkę.
Owsiankę połącz z awokado, owocami goji oraz ziarenkami siemienia lub maku.
Całość wymieszaj, można doprawić ulubionymi ziołami.
0 porcje
- Amount per serving
- Kalorie361
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 16.5g22%
- Węglowodany 39.3g15%
- Błonnik 8.2g30%
- Białko 9.4g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Wskazówki
Płatki owsiane zalej wodą i doprowadź do wrzenia.
Dodaj szczyptę soli i pieprz, gotuj około 1 minuty.
Awokado obierz i wyjmij pestkę, pokrój w kostkę.
Owsiankę połącz z awokado, owocami goji oraz ziarenkami siemienia lub maku.
Całość wymieszaj, można doprawić ulubionymi ziołami.