TrudnośćŁatwy
Porcje478 Porcja

Cudownie różowa i fantastycznie prosta, smaczna, zdrowa, tania... cóż jeszcze mogłabym dodać? 

Bez glutenu, bez mięsa, jak dodasz tofu* zamiast białego sera, to i bez nabiału, czyli wegańska!

Jeszcze jakoś powinnam Was zachęcać, bo nie wiem? 😉 

*dodaj tofu zamiast białego sera, również wtedy jak musisz unikać cholesterolu w diecie

 

W wersji lekkostrawnej użyj chudego sera oraz nie doprawiaj pasty czosnkiem, chrzanem czy dużą ilością pieprzu.

 

zobacz moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>

składniki

 200 g sera twarogowego(1 kostka)
 1 upieczony duży buraklub dwa mniejsze
 1 łyżka jogurtu
 sól, pieprz, chrzan, czarnuszka, natka pietruszki

sposób wykonania

1

Upiecz buraki - 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C

2

Ostudź buraki i obierz je.

3

Do blendera włóż pokrojone buraki, ser twarogowy oraz 1 łyżkę jogurtu i przyprawy: odrobinę soli i pieprz, ew. chrzan.

4

Zmiksuj wszystko na gładką masę.

5

Wstaw masę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Wartość odżywcza

478 porcje

Serving size

1


Amount per serving
% Dziennej wartości *
Tłuszcz 2.5g4%
Cholesterol 8.5mg3%
Węglowodany 3.9g2%
Błonnik 0.6g3%
Białko 9.8g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 200 g sera twarogowego(1 kostka)
 1 upieczony duży buraklub dwa mniejsze
 1 łyżka jogurtu
 sól, pieprz, chrzan, czarnuszka, natka pietruszki

Wskazówki

1

Upiecz buraki - 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C

2

Ostudź buraki i obierz je.

3

Do blendera włóż pokrojone buraki, ser twarogowy oraz 1 łyżkę jogurtu i przyprawy: odrobinę soli i pieprz, ew. chrzan.

4

Zmiksuj wszystko na gładką masę.

5

Wstaw masę do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Notes

pasta kanapkowa z twarogu i buraków