Cudownie różowa i fantastycznie prosta, smaczna, zdrowa, tania... cóż jeszcze mogłabym dodać?
Bez glutenu, bez mięsa, jak dodasz tofu* zamiast białego sera, to i bez nabiału, czyli wegańska!
Jeszcze jakoś powinnam Was zachęcać, bo nie wiem? 😉
*dodaj tofu zamiast białego sera, również wtedy jak musisz unikać cholesterolu w diecie
W wersji lekkostrawnej użyj chudego sera oraz nie doprawiaj pasty czosnkiem, chrzanem czy dużą ilością pieprzu.
zobacz moje pozostałe pomysły na pasty kanapkowe>>
składniki
sposób wykonania
Upiecz buraki - 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C
Ostudź buraki i obierz je.
Do blendera włóż pokrojone buraki, ser twarogowy oraz 1 łyżkę jogurtu i przyprawy: odrobinę soli i pieprz, ew. chrzan.
Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Wstaw masę do lodówki, aby smaki się przegryzły.
478 porcje
1
- Amount per serving
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 2.5g4%
- Cholesterol 8.5mg3%
- Węglowodany 3.9g2%
- Błonnik 0.6g3%
- Białko 9.8g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Wskazówki
Upiecz buraki - 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C
Ostudź buraki i obierz je.
Do blendera włóż pokrojone buraki, ser twarogowy oraz 1 łyżkę jogurtu i przyprawy: odrobinę soli i pieprz, ew. chrzan.
Zmiksuj wszystko na gładką masę.
Wstaw masę do lodówki, aby smaki się przegryzły.