Spieszę donieść, że zrzuciliście mnie pracą, tak że nie mam czasu na bloga – DZIĘKUJE Wam za to!
Zatem tylko podrzucam Wam (i sobie) pomysł na jutrzejszy lunch do pracy! Prosta i sycąca, łatwa w modyfikacji (zależnie od zawartości szafek i lodówki) a do tego smaczna i naprawdę wartościowa sałatka z kaszą, tofu, ciecierzycą, warzywami i chrupiącymi orzeźwiającymi kulkami granata.
składniki
sposób wykonania
Kaszę ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie i ostudź.
Sałatę, jarmuż, szpinak umyj i osusz. Jeśli korzystasz z jarmużu sparz go wrzącą wodą lub pokryj cienką warstwą oleju i upiecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 3-5 minut.
Tofu pokrój w kostkę i obtocz w oleju, kurkumie, soli, pieprzu oraz sezamie i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni aż się zarumieni.
Ciecierzycę ugotuj do miękkości lub jeśli używasz z puszki przepłucz pod bieżącą wodą na sitku. x
Ciecierzycę ugotuj do miękkości lub jeśli używasz z puszki przepłucz pod bieżącą wodą na sitku.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i posyp sałatkę kulkami granata lub pomidorkami koktajlowymi.
Ingredients
Directions
Kaszę ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie i ostudź.
Sałatę, jarmuż, szpinak umyj i osusz. Jeśli korzystasz z jarmużu sparz go wrzącą wodą lub pokryj cienką warstwą oleju i upiecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 3-5 minut.
Tofu pokrój w kostkę i obtocz w oleju, kurkumie, soli, pieprzu oraz sezamie i usmaż na dobrze rozgrzanej patelni aż się zarumieni.
Ciecierzycę ugotuj do miękkości lub jeśli używasz z puszki przepłucz pod bieżącą wodą na sitku. x
Ciecierzycę ugotuj do miękkości lub jeśli używasz z puszki przepłucz pod bieżącą wodą na sitku.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i posyp sałatkę kulkami granata lub pomidorkami koktajlowymi.