Sałatka z brukselki… to coś co mnie zaskoczyło! A zaczęło się od zastanawiania się czy można wykorzystać pistacje w sposób inny niż schrupanie ich na surowo podczas oglądania filmu.
Szybki, oryginalny i naprawdę smaczny pomysł na sałatkę z brukselki.
składniki
sposób wykonania
Brukselkę pokrój na połówki lub ćwiartki i wymieszaj z oliwą i przyprawami.
Piecz 20 minut w 180 st. C lub w wersji bez piekarnika wrzuć na rozgrzany olej, podduś około 15 minut bez przykrycia aż zmięknie.
Kwaśne jabłko umyj i pokrój w kostkę wraz ze skórką.
Pistacje obierz ze skorupki (nie podjadaj, bo będzie to trwało wieczność).
Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie ze sobą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Serving Size 1
Servings 1
- Amount Per Serving
- Calories 271
- % Daily Value *
- Total Fat 15g24%
- Cholesterol 0mg
- Total Carbohydrate 16.6g6%
- Dietary Fiber 12g48%
- Protein 12g24%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Brukselkę pokrój na połówki lub ćwiartki i wymieszaj z oliwą i przyprawami.
Piecz 20 minut w 180 st. C lub w wersji bez piekarnika wrzuć na rozgrzany olej, podduś około 15 minut bez przykrycia aż zmięknie.
Kwaśne jabłko umyj i pokrój w kostkę wraz ze skórką.
Pistacje obierz ze skorupki (nie podjadaj, bo będzie to trwało wieczność).
Wszystkie składniki wymieszaj delikatnie ze sobą i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.