Chrupiące, delikatne i sycące. Wegańskie i bezglutenowe. Mocno dyniowe, czyli idealne na jesień 🙂
Przepis na gofry dyniowe jest ze strony misamocy.pl i chodził za mną już od dawna. W końcu się za nie zabrałam i ... żałuję 😉
(że tak długo to zwlekałam)
Przepis jest super prosty - wystarczy zmieszać wszystkie skłądniki i usmażyć w dobrze rozgrzanej gofrownicy.
Ja gofry zjadłam z jogurtem, orzechami i owocami. A Ty, jak zjesz swoją porcję dyniowych goferków?
Przepis jest na 8 gofrów, kaloryczność podana jest na 1 sztukę.
składniki
sposób wykonania
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze.
Nakładaj łyżkę ciasta na dobrze rozgrzaną gofrownicę i smaż do zarumienienia.
Serving Size 8
Servings 1
- Amount Per Serving
- Calories 115
- % Daily Value *
- Total Fat 2.4g4%
- Total Carbohydrate 19.7g7%
- Dietary Fiber 2.5g10%
- Protein 2.7g6%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
Directions
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze.
Nakładaj łyżkę ciasta na dobrze rozgrzaną gofrownicę i smaż do zarumienienia.