Chrupiące, delikatne i sycące. Wegańskie i bezglutenowe. Mocno dyniowe, czyli idealne na jesień 🙂
Przepis na gofry dyniowe jest ze strony misamocy.pl i chodził za mną już od dawna. W końcu się za nie zabrałam i ... żałuję 😉
(że tak długo to zwlekałam)
Przepis jest super prosty - wystarczy zmieszać wszystkie skłądniki i usmażyć w dobrze rozgrzanej gofrownicy.
Ja gofry zjadłam z jogurtem, orzechami i owocami. A Ty, jak zjesz swoją porcję dyniowych goferków?
Przepis jest na 8 gofrów, kaloryczność podana jest na 1 sztukę.
składniki
sposób wykonania
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze.
Nakładaj łyżkę ciasta na dobrze rozgrzaną gofrownicę i smaż do zarumienienia.
Wielkość porcji 8
Porcje 1
- Ilość na porcję
- Kalorie 115
- % Dziennej wartości *
- Tłuszcz 2.4g4%
- Węglowodany 19.7g7%
- Błonnik 2.5g10%
- Białko 2.7g6%
* * Procent dziennych wartości jest wyliczony dla wartości energetycznej (kcal) na poziomie 2000 kcal dla przeciętnej zdrowej dorosłej osoby. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Wskazówki
Zmiksuj wszystkie składniki w blenderze.
Nakładaj łyżkę ciasta na dobrze rozgrzaną gofrownicę i smaż do zarumienienia.